top of page

Upute za pisanje priča s putovanja

Updated: Jun 23, 2021

Dragi bikeri,

drago nam je da ste se odazvali i da imate želje prikazati svoja putovanja svim našim prijateljima crobikerima. Vaše priče će sigurno inspirirati čitaoce da se zaljube u motore, a one koji već jesu da krenu s njima i putovati. Pisanjem također čuvate uspomene te ćete na svom profilu uvijek imati svoje avanture spremljene.


Kako bi lakše čitali priče i prijedloge s vaših putovanja dati ćemo vam smjernice što bi svaka priča trebala sadržavati. No prije oblika priče želimo napomenuti da istražite sve opcije oblikovanja teksta i sadržaja prilikom pisanja.


Ova stranica je namijenjena samo za pisanje priča o moto putovanjima i rutama. Molimo Vas da ne pišete o drugim temama.


Tehnička pomoć:

Prilikom pisanja možete dodati:

  • tekst

  • crte razdvajanja

  • pojedinačne slike, gifove

  • galeriju slika (preporučamo max 10 fotografija, također korisno je smanjiti veličinu istih)

  • youtube video

  • video sa svog računala (smanjiti veličinu ukoliko je moguće)

  • dokument

Označavanjem teksta možete ga podebljati i izmijenjivati, boju, ravnanje, numeriranje i slično.


U desnom gornjem uglu imate i "Post Settings". U tom dijelu možete izmijeniti sažetak priče koji će se prikazivati prije otvaranja iste te naslovnu sliku priče. Ukoliko ne stavite naslovnu sliku, stranica će za nju sama postaviti jednu od Vaših fotografija.

Također možete odabrati nekoliko "Categories" (kategorija) kako bi bikerima olakšali grupiranje i traženje priča prema njihovim potrebama.


Oblik priče:

Pokušajte pratiti oblik stvarnja priče, barem u dijelu osnovnih informacija i prijedloga. Također ukoliko imate prijedloga za izmjene oblika, rado ćemo čuti iste, javite nam ih na mail info.crobikers@gmail.com ili na intagram/facebook stranicu.


Osnovne informacije:

U ovom dijelu želimo na najpregledniji način pokazati o kakvoj vrsti putovanja se radi, koje su posjećene lokacije, trajanje rute i sl. Molimo da kopirate slijed RUTA, TRAJANJE RUTE, KILOMETRAŽA, ZANIMLJIVOSTI, MOTOR!


RUTA: npr. Zagreb – Josipod – Senj – Karlobag - Zadar

TRAJANJE RUTE: npr. 3h / 12h / 1 dan / 2 dana /7 dana itd.

KILOMETRAŽA: npr. 400 km

ZANIMLJIVOSTI: zanimljive lokacije, spomenici, turističke atrakcije koje ćete spomenuti u tekstu

MOTOR: npr. Enduro : BMW R1200GSA 1200 cm3


Informcije o ruti:

U ovom dijelu napišite tekstualno tehničke informacije o ruti: kakve su ceste, gdje se nalaze, koliko je trajala vožnja na pojedinim dijelovima, što ste sve obišli i slično. Možete i dodati kartu rute ukoliko imate (npr. screenshot s google mapsa).


Doživljaji:

U ovom dijelu priče pustite mašti na volju i napišite svoje osobne doživljaje kroz putovanje. U doživljajima postanite pravi pisac ;)


Prijedlozi:

Taksativno nabrojati prijedloge za bikere koji odaberu ovo putovanje. Što ponijeti, koja vrsta motora je potrebna za to putovanje, što posjetiti, gdje jesti, gdje skrenuti s puta i odmoriti. Sve male tajne kako bi što bolje prošli kroz ovaj put.


Bonus:

Uz sve ovo po svom vlastitom izboru, možete dodati nešto što smatrate vrlo korisnim. Poput dokumenta troškovnika, linka na pojedinu stranicu i slično.

VAŽNO! Prilikom pisanja priča poštujte druge zemlje, kulture, bikere, ljude i njihove osjećaje.


Hvala na strpljenju,

Vaš CROBIKERS tim :)

74 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page